Een domeinnaam verhuizen is bedoeld voor gebruikers die reeds elders een domeinnaam geregistreerd hebben, en deze naar hun JouwWeb - site willen overzetten. Een domeinnaam is namelijk al inbegrepen in het Pro-pakket en Business-pakket. Om een domeinnaam te kunnen verhuizen naar JouwWeb moet je dus wel eerst een van deze pakketten aanschaffen.


Volg daarna deze eenvoudige stappen om de domeinnaam over te zetten naar JouwWeb.


Stap 1

Klik in het menu van de Editor op Instellingen.Stap 2

Klik vervolgens bij Handige links op Mijn Abonnement.Stap 3

Klik op de Mijn Abonnement pagina bij Domeinnamen op de knop + Domeinnaam registreren.Stap 4

Vul de domeinnaam in die je wil gaan verhuizen. Stap 5

Je wordt nu gevraagd om de verhuiscode (token) van jouw domeinnaam in te vullen. Deze kun je opvragen bij jouw huidige domeinnaamprovider. Stap 6

De domeinnaam verhuizing wordt nu gestart! Houd je e-mail in de gaten, want je ontvangt bericht zodra de verhuizing is afgerond.


Als de verhuizing compleet is kan je het abonnement bij je vorige domeinprovider opzeggen. Je domeinnaam is voortaan namelijk in het Pro-pakket inbegrepen!


Andere namen voor verhuiscode

Heb je problemen met het vinden van de verhuiscode? De verhuiscode wordt soms met één van de volgende termen aangeduid:

  • Token
  • Verhuistoken
  • Auth code
  • Authorization code
  • EPP code

Wil je de domeinnaam bij je huidige domeinprovider laten staan ?

Lees dan Domeinnaam koppelen aan JouwWeb. Omdat je in dat geval dubbel voor je domeinnaam betaalt raden wij verhuizen aan boven het koppelen van een domeinnaam.


Domeinnaam bestaat nog geen 60 dagen

Een .com, .org, .net of .info domeinnaam moet 60 dagen bestaan voordat deze verhuisd kunnen worden. Als je een domeinnaam met zo'n extensie hebt dan kunnen wij de domeinnaam dus nog niet verhuizen als deze geen 60 dagen oud is. De enige optie is dan om de domeinnaam eerste te koppelen. Zie daarvoor Domeinnaam koppelen aan JouwWeb.


Natuurlijk kun je de domeinnaam na die periode alsnog gewoon naar JouwWeb verhuizen!