Het kan voorkomen dat je graag naar JouwWeb wil verhuizen om je website te maken, ook als je je domeinnaam elders hebt geregistreerd. Je kunt je domeinnaam dan gewoon overzetten naar JouwWeb. Een domeinnaam is namelijk al inbegrepen in het Lite-pakket, Pro-pakket en Business-pakket. Om een domeinnaam te kunnen verhuizen naar JouwWeb moet je dus wel eerst een van deze pakketten aanschaffen.

Volg daarna deze eenvoudige stappen om de domeinnaam over te zetten naar JouwWeb.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Klik op de Mijn Abonnement pagina bij Domeinnamen op de knop + Domeinnaam registreren.

Stap 4

Vul de domeinnaam in die je wil gaan verhuizen. Er wordt aangegeven 'Deze domeinnaam is al geregistreerd'. Dit klopt, als de domeinnaam al jouw eigendom is, is deze dus al geregistreerd. Klik op Verhuis Domeinnaam.

Stap 5

Je wordt nu gevraagd om de verhuiscode (token) van jouw domeinnaam in te vullen. Deze kun je opvragen bij jouw huidige domeinnaamprovider (vaak automatisch in het beheerpaneel).

Stap 6

De domeinnaam verhuizing wordt nu gestart! Houd je e-mail in de gaten, want je ontvangt bericht zodra de verhuizing is afgerond.

Als de verhuizing compleet is kan je het abonnement bij je vorige domeinprovider opzeggen. Je domeinnaam is voortaan namelijk in het Pro- of Business-pakket inbegrepen!

Andere namen voor verhuiscode

Heb je problemen met het vinden van de verhuiscode? De verhuiscode wordt soms met één van de volgende termen aangeduid:

• Token
  • Verhuistoken
  • Auth code
  • Authorization code
  • EPP code

Let op:  Tijdens de verhuizing van het domein, is de mailbox inactief. Wij adviseren je om een back-up te maken van belangrijke informatie. Vraag aan je hosting na hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wil je de domeinnaam bij je huidige domeinprovider laten staan ?

Lees dan Domeinnaam koppelen aan JouwWeb. Omdat je in dat geval dubbel voor je domeinnaam betaalt raden wij verhuizen aan boven het koppelen van een domeinnaam.

Domeinnaam bestaat nog geen 60 dagen

Een .com, .org, .net of .info domeinnaam moet 60 dagen bestaan voordat deze verhuisd kunnen worden. Als je een domeinnaam met zo'n extensie hebt dan kunnen wij de domeinnaam dus nog niet verhuizen als deze geen 60 dagen oud is. De enige optie is dan om de domeinnaam eerste te koppelen. Zie daarvoor Domeinnaam koppelen aan JouwWeb.

Natuurlijk kun je de domeinnaam na die periode alsnog gewoon naar JouwWeb verhuizen!