Je kunt de producten uit je webshop automatisch doorplaatsen naar verschillende verkoopkanalen. Bijvoorbeeld naar Bol.com, Google Shopping, Beslist.nl, Marktplaats, eBay, Amazon, Facebook, Kieskeurig en Google Ads. Meer informatie vind je via Webshop > Instellingen > Verkoopkanalen.

Het doorplaatsen kan middels een product-feed die geïmporteerd kan worden in de tool van Channable of een  vergelijkbare tool zoals EasyAds, die jou bovendien helpt met het opzetten van je feed.

Channable is een online dienst waarmee het product-aanbod van jouw webshop automatisch doorgeplaatst kan worden naar diverse verkoopkanalen. Je kunt al je producten matchen naar relevante rubrieken en filteren welke producten je wil aanbieden. Het aanbod wordt ook continu gesynchroniseerd.

In dit artikel plaatsen we de producten door via Channable:

Stap 1

Maak een account aan bij Channable.

Stap 2

Kies voor Project toevoegen. Vul hier als project naam de naam van je webshop en bij project URL het adres van je webshop.

Stap 3

Kies vervolgens bij Import instellen voor de optie CSV.

Stap 4

Ga vervolgens via de Editor van JouwWeb naar Webshop > Instellingen > Verkoopkanalen

Onderaan deze pagina zie je een link voor jouw CSV export staan. Kopieer deze door op de knop er naast te klikken en plak deze in Channable.

Stel vervolgens zowel de Quotes als Dubbele quotes opties in op Ja. Dit zorgt ervoor dat jouw productenlijst altijd goed ingeladen kan worden.

Stap 5

Klik op Volgende. Als de feed goed geïmporteerd wordt zal hier Voltooid bij komen te staan.

Stap 6

Het importeren van je product-feed is nu afgerond. Nu kun je jouw producten automatisch op andere kanalen aan gaan bieden, zoals bijvoorbeeld Google Shopping, Bol.com, Marktplaats en Amazon

Let op: als je producten definitief wil doorplaatsen naar verkoopkanalen, dan is een betaald abonnement bij Channable vereist. Bekijk hier de tarieven.