Je kunt middels een koppeling zorgen dat jouw product-aanbod automatisch wordt doorgeplaatst op Amazon. Zo kun je de producten van je JouwWeb - site dus ook verkopen via Amazon. Meer informatie hierover vind je op de pagina Verkoopkanalen.

Waarom Amazon?

Amazon

Amazon is één van de grootste online retailers. Door een koppeling met Amazon wordt het voor jou gemakkelijk om producten in meerdere landen (zowel binnen als buiten Europa) aan te bieden. Amazon heeft maandelijks miljoenen bezoekers, waardoor jouw producten door een breder publiek gevonden kunnen worden. Met Amazon heb je dus de kans om jouw webshop internationaal te laten groeien.

Hoe werkt het?

Het verkopen van jouw producten via Amazon kan via de externe tool Channable. Maar ook met een vergelijkbare tool zoals EasyAds. Nadat je je product-feed in deze tool hebt ingeladen, kun je een API koppeling maken om te bepalen welke producten er doorgeplaatst moeten worden en bij welke categorieën deze horen. Channable maakt dit proces zo eenvoudig mogelijk.

Kortweg voer je de volgende stappen uit:

Stap 1

Je importeert onze product-feed in Channable. Hoe je dit kan doen wordt uitgelegd in het artikel Verkoopkanalen.

Stap 2

Je creëert een API koppeling met Amazon. Hierbij categoriseer je jouw producten en voeg je regels toe om jouw product goed vindbaar te maken.

Bij Channable leggen ze in dit artikel uit hoe je dit kan doen.

Let op: zorg er voor dat je producten geldige EAN-codes hebben. Zonder EAN-codes is het niet mogelijk om producten naar Amazon te sturen.

Stap 3

Stuur de product-feed door naar Amazon.

Meer informatie vind je op de website van Channable.

Tip: Hulp nodig bij het configureren van je feed voor Amazon? Neem dan contact op met Channable of een andere tool die je gebruikt. Zij bieden hulp bij het configureren van jouw feed.