Het is mogelijk om de bestellingen van je webshop te exporteren. Dit is bijvoorbeeld handig voor je BTW-administratie. Je kan er ook altijd voor kiezen om jouw webshop te koppelen aan een boekhoudprogramma.

Stap 1

Ga via de Editor naar Webshop en klik bij Bestellingen op de Exporteer knop.

Stap 2

Je hebt hier drie mogelijkheden:

• Bestellingen: stel in van welke periode je bestellingen wil exporteren en klik vervolgens op Download. Er wordt een CSV-bestand gedownload die je in jouw boekhoudprogramma kan gebruiken.
  • Facturen: stel in van welke periode je facturen wil exporteren en klik vervolgens op Download. Er wordt een ZIP-bestand gedownload waarin alle facturen in PDF-formaat te vinden zijn.
  • Online feed: hier worden alle bestellingen van je webshop in meegenomen. De URL van de online feed kun je kopiëren.

En dit is hoe je factuur er dan uit komt te zien:

Openen in Excel

Je kunt de CSV-bestanden ook openen in Excel.

Als de gegevens niet netjes in kolommen staan, doe je het volgende:

Open een leeg bestand in Excel en ga naar het tabblad Gegevens en kies voor Externe gegevens ophalen en de optie Van tekst om het gedownloade bestand te importeren. In het venster dat je ziet kies je voor Gescheiden met een Komma.