Voordat je een e-mailadres kunt instellen, moet je domeinnaam geregistreerd staan (hierover ontvang je een e-mail ter bevestiging).

Nadat je vervolgens een e-mailadres bij JouwWeb hebt aangemaakt, kun je deze instellen in de Mail app op Windows 10.

Het is eenvoudig in te stellen, dit doe je als volgt:

Stap 1

Je opent de Mail applicatie.

Stap 2

Je krijgt een eerste scherm te zien waarin je een aantal opties kan kiezen, hier kies je voor Geavanceerde configuratie.

Stap 3a

De volgende stap is dat we alle gegevens van onze mailbox gaan invullen. E-mailadres, gebruikersnaam (=e-mailadres) en je wachtwoord.

Stap 3b

Ga verder naar beneden tot je aan de accountnaam komt. Deze mag je zelf een naam geven.

Stap 3c

In deze stap is het belangrijk dat je voor IMAP4 kiest als accounttype en dat je beide SSL-vakjes uitvinkt!

Nadien mag je op aanmelden klikken, je mailbox wordt dan gecontroleerd en bevestigd.

Je kan je mailbox nu helemaal gaan gebruiken!