JouwWeb houdt statistieken bij voor jouw websites. Als je het gedrag van bezoekers in nog meer detail in wil zien is het mogelijk om een Google Analytics account te koppelen aan je website.

Stap 1

Voor elke website is een unieke Google Analytics property nodig om gegevens naartoe te sturen. Indien je deze nog niet hebt aangemaakt kun je dit doen met hulp van de handleiding van Google.

Stap 2

Als je dingen verkoopt via je website kun je hier ook statistieken en omzet van bijhouden in Google Analytics. Hiervoor moet je wel e-commerce en geoptimaliseerde e-commercerapportage inschakelen in Analytics.

Stap 3

Je kunt de koppeling met Google Analytics instellen via de geavanceerde instellingen van jouw website. Ga hiervoor via de Editor naar Instellingen.

En klik op Geavanceerd.

Stap 4

Schakel Google Analytics koppeling in.

Stap 5

Vul vervolgens de tracking ID van jouw Google Analytics property in en klik op Opslaan.

Pagina bezoeken en andere handelingen van bezoekers van jouw website worden vanaf nu naar jouw Google Analytics property gestuurd.

Let op: Het kan een tijdje duren voordat deze gegevens inzichtelijk zijn binnen Google Analytics.