Standaard staat er op je Android toestel een applicatie E-mail. In dit artikel laten we zien hoe je deze kan instellen zodat deze goed samenwerkt met JouwWeb.

Zie eventueel ook de instructies voor andere e-mailprogramma's.

Belangrijk: Soms kan de lay-out van de applicatie een beetje verschillen, maar de instellingen blijven dezelfde! Mocht het toch niet lukken probeer dan eens de algemene e-mailinstellingen.

Stap 1

Open de applicatie en voer de eerste stappen uit.

Kies voor Overige en vul jouw e-mailadres en wachtwoord in. Vervolgens kies je voor Inloggen.

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Stap 2

Kies nu voor IMAP-account.

Stap 3

Zorg er in dit scherm voor dat zowel bij E-mailadres als Gebruikersnaam jouw volledige e-mailadres ingevuld is!

Stap 4

Stel de volgende zaken bij de Inkomende server in:

• Verander de IMAP-server naar mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!)
  • Kies bij Beveiligingstype voor TLS
  • Stel de Poort in op 143 (deze zal waarschijnlijk automatisch ingesteld zijn als je de beveiliging wijzigt in TLS)

Dat zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Stap 5

Bij de Uitgaande server stel je de volgende opties in:

• De SMTP-server is mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!)
  • Zet het Beveiligingstype op TLS
  • Stel de Poort in op 587 (deze zal waarschijnlijk automatisch ingesteld zijn als je de beveiliging wijzigt in TLS)

Let er ook op dat de optie Verificatie voor verzenden van e-mail ingeschakeld is en dat hierbij jouw volledige e-mailadres en wachtwoord ingevuld zijn.

Dat zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Stap 6

Klik op Inloggen. De mailbox zal nu ingesteld worden en daarna kun je eenvoudig berichten ontvangen en versturen via je telefoon!