Je kunt je e-mail pas instellen nadat je domeinnaam-registratie is voltooid en je een e-mailbox hebt aangemaakt.

Standaard staat er op je Android toestel een applicatie E-mail. In dit artikel laten we zien hoe je deze kan instellen zodat deze goed samenwerkt met JouwWeb.

Zie eventueel ook de instructies voor andere e-mailprogramma's.

Belangrijk: Soms kan de lay-out van de applicatie een beetje verschillen, maar de instellingen blijven dezelfde! Mocht het toch niet lukken probeer dan eens de algemene e-mailinstellingen.

Stap 1

Open de applicatie en voer de eerste stappen uit.

Je klikt dus op Aan de slag, vult je e-mailadres in, vult het wachtwoord in en kiest daarna voor Volgende.

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.

Stap 2

Kies nu voor IMAP.

Stap 3

In het scherm dat nu komt hoef je alleen het veld IMAP-server te veranderen naar mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!). De rest mag blijven staan.

Dat zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Stap 4

In het scherm dat nu komt moet je het Beveiligingstype op STARTTLS te zetten. Let er hierbij op dat bij de SMTP-server ook mail.jouwweb.nl (dus niet jouw domeinnaam!) ingesteld staat.

Dat zou er ongeveer zo uit moeten zien:

Stap 5

Rond de laatste stappen af.

Het restant van de stappen bevatten wat vragen. Het gaat er hier om wat jij prettig vindt, deze stappen hoeven dus niet op een bepaalde manier ingesteld te worden.

Stap 6

Klaar! Je kunt nu e-mail ophalen en verzenden vanaf je mobiele telefoon.