Om een mailinglijst aan te leggen kun je gebruik maken van het Formulier-element. Je kunt de inzendingen exporteren naar een .csv bestand en vervolgens importeren in een mailprogramma zoals Mailchimp. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je dit in kunt stellen.

Stap 1

Maak een Formulier-element waar mensen hun e-mailadres kunnen invullen. Om te voldoen aan privacy-wetgeving is het verstandig om een verplichte checkbox toe te voegen.

Stel het formulier zo in dat er alleen een E-mail en een Checkbox staat. Bij de checkbox vul je 'Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen' als Naam in en bij Opties gebruik je 'Inschrijven'. Als alles goed is ingesteld klik je op Opslaan.

Stap 2

Klik in de editor op Verzenden om de tekst in dit vak aan te passen. Hier typ je 'Inschrijven'. Het formulier ziet er dan zo uit:

Stap 3

Exporteer de formulier-inzendingen naar een .csv bestand met behulp van het volgende artikel: Hoe kan ik formulier-inzendingen exporteren en openen in Excel?

Het .csv bestand kun je  ook importeren in je favoriete mailprogramma.