Middels Google verificatie kun je eigendom van een website verifiëren. Wanneer je eigendom van een website bij Google verifieert, krijg je toegang tot de Google zoekstatistieken. Met de zoekstatistieken kun je het verkeer op je website in de gaten houden. Daarnaast kun je met de Google dienst (Search Console) je website beter vindbaar maken. Doorloop de onderstaande stappen om je website te verifiëren.

Stap 1

Log in met een Google account bij de Google Search Console. Kies hier voor Nu starten.

Stap 2

Kies voor de optie URL-voorvoegsel en vul hier de link van jouw website in. Daarna klik je op Doorgaan.

Stap 3

Je moet nu verifiëren dat deze website jouw eigendom is. Kies voor de optie HTML-tag en kopieer vervolgens de metatag die hier verschijnt.

Stap 4

De metatag moet toegevoegd worden aan de HEAD van de website. Hiervoor kun je onze HTML in HEAD-tag optie gebruiken.

Deze optie is te vinden door via de Editor naar Instellingen > Geavanceerd te gaan. Hier vind je de HTML in HEAD-tag optie.

Stap 5

Om de verificatie te voltooien klik je op Controleren op de Search Console pagina.

Stap 6

Wanneer de website geverifieerd is wordt onderstaand bericht weergegeven. Klik op Ga naar property om naar het Search Console dashboard te navigeren. Je kan Search Console gebruiken om de prestatie van je website en het zoekverkeer te meten. En je kan ook leren hoe je ervoor kan zorgen dat jouw website opvalt bij de zoekresultaten.