Via de Editor kun je de producten uit je webshop georganiseerd weergeven op je website door middel van de productgalerij. Hiermee worden producten automatisch op een overzichtelijke manier weergegeven op zowel computerschermen als mobiele telefoons.

Stap 1

Ga via de taakbalk bovenin naar de Editor.

Stap 2

Sleep het element Productgalerij (aan de linkerkant van de Editor) naar de gewenste plek binnen je website.

Stap 3

Om producten toe te voegen aan deze galerij, klik je nu op Producten kiezen.

Stap 4

Je kunt nu kiezen uit twee opties:

• Voeg bestaand product toe: kies producten uit de lijst met producten die je al eerder toegevoegd hebt.
  • Nieuw product: hier kun je zelf een nieuw product toevoegen aan de gallerij. Stel de gegevens, prijs, verzendmethode, voorraad en de afbeelding in en het product wordt toegevoegd.

Voeg bestaand product toe

Selecteer de producten die je in de gallerij weer wil geven en kies voor Toevoegen.

Nieuw product toevoegen

Vul de gegevens van dit Product in. Hier kun je verschillende gegevens instellen:

• Productnaam: de naam van je product
  • Afbeelding: je kunt één of meer afbeeldingen toevoegen
  • Beschrijving: deze beschrijving wordt getoond bij het product
  • Verzending: geef de gewenste verzendmethode voor dit product op. Je kunt de mogelijke verzendmethoden configureren in Webshop > Instellingen -> Verzendmethoden.
  • BTW-tarief: stel hier in welk BTW-tarief gehanteerd moet worden voor het product. 21% of 6% bijvoorbeeld.
  • Prijs: de verkoopprijs
  • Actieprijs: als het product afgeprijsd is kun je hier de actieprijs toevoegen.
  • Voorraad: de voorraad veranderen of aangeven dat er onbeperkte voorraad is
  • Productvarianten: indien gewenst kun je je meerdere varianten van een product toevoegen. Bijv. verschillende maten, kleuren of uitvoeringen. Ook kun je per variant een andere prijs opgeven, waarmee je staffelkortingen kunt creëren. Bijv: 1 pen kost 2 euro. 10 pennen kost 15 euro.

Extra optie: SEO-instellingen

Voeg een Titel en Omschrijving toe voor een product om de vindbaarheid van je product te verbeteren.

Hier kun je ook aangeven of een product zichtbaar moet zijn in Google. Dit geldt ook meteen voor de interne zoekfunctie van je webshop. Als je deze optie dus uitschakelt dan zal het product niet gevonden worden via zoekmachines en ook niet via de zoekfunctie op je website.

Je krijgt ook meteen een voorbeeld te zien van hoe dit in de zoekresultaten van Google getoond wordt.

Stap 5

Je kan de volgorde van je producten wijzigen door op de knop met de drie strepen te klikken. Hou je muis ingedrukt en versleep het product naar de gewenste plaats in de lijst.

Kies Opslaan als je tevreden bent.

Stap 6

De productgalerij is nu toegevoegd en bezoekers kunnen deze producten bestellen als je de winkelwagen hebt geactiveerd!

Tip: verdeel de producten in je galerij over meerdere pagina's door het Productgalerij-element op de website aan te klikken. Klik vervolgens op instellingen om het aantal producten per pagina in te stellen.

Tip: maak zelf goede productfoto's voor je webshop!