Heb je meerdere foto's toegevoegd, dan kun je deze ook automatisch laten afspelen door middel van een diavoorstelling.

Stap 1

Ga naar de Editor

Stap 2

Sleep het element Diavoorstelling vanuit de linkerkant van het scherm naar je pagina.

Stap 3

Klik op Beheer foto's om foto's aan de diavoorstelling toe te voegen of om foto's te verwijderen.

Klik vervolgens op upload een afbeelding om afbeeldingen vanuit de bestanden op je computer te selecteren.

Je kan klikken op Upload afbeelding voor het uploaden van een nieuwe afbeelding, kiezen voor Een bestaand album of direct vanuit je documenten afbeeldingen verslepen.

Stap 4

Gebruik het tandwiel icoon helemaal rechts om wat zaken in te stellen.

• Schalen: Je hebt de optie om te kiezen voor bijsnijden of passend maken. Bij bijsnijden hebben alle foto's dezelfde grootte en bij passend maken wordt de foto aangepast aan het kader van de diavoorstelling.
  • Achtergrond: Selecteer hier een achtergrondkleur voor afbeeldingen die niet de gehele dia vullen
  • Miniatuur: De miniaturen bij de diavoorstelling kunnen boven of onder geplaatst worden, kunnen vervangen worden door bolletjes of kunnen helemaal uitgeschakeld worden.
  • Formaat miniatuur: de miniaturen kunnen een grootte hebben van 30 t/m 100.
  • Transitie: de overgang van de ene naar de andere foto in de diavoorstelling. Je kan kiezen tussen schuiven of vervagen.
  • Automatisch starten: Wil je dat de diavoorstelling automatisch start als je website bezocht wordt? Vink deze optie dan aan. Als je dit niet wil kun je de optie uitschakelen.
  • Bijschrift tonen: De foto's kunnen een omschrijving hebben. Vink deze optie aan als je wil dat bezoekers de omschrijving zien. Schakel deze optie uit als je geen omschrijving wil tonen.

En zo komt het er dan uit te zien op je website:

Tip: Op onze blog staat uitgebreid beschreven hoe jij aan de beste gratis afbeeldingen komt: Zo kom je aan gratis afbeeldingen voor je website

Ook interessant: Fotoalbum-element en Afbeelding-element.