Zodra een bestelling in je webshop is geplaatst, kun je de status vinden in Webshop > Bestellingen. Hoe je je bestellingen verwerkt, lees je in dit artikel: Bestelling afhandelen


Betaald met automatische betaalmethoden 

De online betalingen met Mollie, Stripe en PayPal verlopen automatisch. Als de status op In afwachting staat, betekent dit dat de betaling nog niet is verwerkt. Na ontvangst wordt de status van de bestelling automatisch gewijzigd in Betaald

Om een bestelling te finaliseren moet de klant op de bevestigingsknop klikken, nadat hij de betaling heeft gedaan en naar de webshop is doorgestuurd. Als de bestelling niet is afgerond, blijft deze in behandeling. 


Je kunt contact opnemen met de klant van de lopende bestelling, zodat hij deze kan afronden (in het geval dat de betaling nog niet is gedaan). Als je op de bestelling klikt, kun je de betaallink kopiëren, waardoor ze gemakkelijk kunnen betalen. 



Betaald met andere betaalmethoden 

Je hebt de mogelijkheid om andere betaalmethoden te activeren, zoals vooraf overmaken, betalen via factuur, betalen bij afhalen of betalen bij bezorging. Als de klant een van deze betaalmethoden kiest, gaat de status op In afwachting. Zodra je de betaling hebt ontvangen, kun je de bestelstatus op Betaald zetten.