Een QR-code is een soort moderne variant van een streepjescode. Het is een vierkant opgebouwd uit allemaal kleine zwarte en witte blokjes. QR-codes kunnen op vele verschillende manieren ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een betaling, een bestelling plaatsen in de horeca, maar ook voor het bezoeken van een website of pagina. Ook voor jouw JouwWeb-site kan je QR-codes inzetten.

Een QR-code maken voor je website

Wil jij je bezoekers gemakkelijk naar je website laten surfen, dan is het maken van een QR-code een goede oplossing. Er zijn verschillende manieren waarop je een QR-code kan genereren. Middels een externe tool kun jij dan ook eenvoudig een eigen QR-code maken!  


We geven je natuurlijk graag een aantal suggesties:

- https://qrty.mobi/nl/

- https://nl.qr-code-generator.com/

- https://gratisqrcode.nl/

- https://www.qrcode-monkey.com/

- https://qrcodetotaal.nl/


Het is belangrijk dat je zelf goed nadenkt over wat jij van de QR-code verwacht. Niet iedere QR-code heeft dezelfde mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de looptijd van de QR-code, of de code gratis te gebruiken is en of je informatie over (het scannen van) de code kan zien. Verdiep je dus in de bovenstaande suggesties, of ga zelf op zoek naar een andere optie.


Als je de QR-code voor je JouwWeb-site hebt gegenereerd, kun je daarna de code gaan gebruiken waar je wil. Je kan de code natuurlijk genereren voor de homepagina van je website, maar ook voor een specifieke pagina op je website. Bezoekers zullen naar de specifieke URL, waarvoor jij de QR-code hebt gegenereerd, gestuurd worden.


Een QR-code op je website plaatsen

Als je juist bezoekers van je website naar een andere website of pagina wil sturen, dan kun je ook een QR-code inzetten. Genereer dan een QR-code voor de website waar je naartoe wil linken zoals hierboven beschreven. De QR-code kun je op je JouwWeb-site plaatsen door middel van het afbeelding-element. Plaats het element op de gewenste plaats en upload de QR-code.