Het kan gebeuren dat jij met jouw mailbox e-mails verstuurt naar klanten, maar dat deze niet aankomt. Bijvoorbeeld als je een nieuwsbrief verstuurt, maar wellicht ook als je een 'gewoon mailtje' opstelt.


Een mail die jij verstuurt kan om heel veel redenen niet aankomen bij de partij waar je deze naar stuurt. Het is erg lastig om hier een algemeen goed en compleet antwoord op te geven. Over het algemeen geldt dat jouw email waarschijnlijk als 'spam' of 'verdacht' wordt aangemerkt.


Wij hebben voor wat betreft de technische kant ervoor gezorgd dat jouw mailbox goed is geconfigureerd, zodat de mail die jij verstuurt via onze mailserver in principe als 'veilig' gemarkeerd kan worden. Echter, de inhoud van de e-mail kan ook de reden zijn waarom een spam-algoritme de email als verdacht aanduidt.


Wij raden aan om de dienst Mail-tester.com te gebruiken om er achter te komen wat er precies zo spammy is aan de mail die jij verstuurt. Deze dienst geeft jou een 'spamscore', vergelijkbaar met de spamscores die andere diensten gebruiken. Met die informatie in de hand, kun jij waarschijnlijk een betere mail opstellen. En daarmee worden ook automatisch je kansen groter dat je mail wel aankomt! Ook kun je zien of er wellicht sprake is van een configuratie-probleem, als je bijv. een externe dienst gebruikt voor het verzenden van nieuwsbrieven.