Een logo is een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Het representeert het bedrijf en klanten zullen het herkennen. Het is daarom een goed idee om een logo toe te voegen aan jouw website. Per design verschilt de weergave van het logo, hou daar dus wel rekening mee. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de weergave van het logo geoptimaliseerd kan worden. 


1. Overtollige witruimte rondom het logo verwijderen

Na het toevoegen van het logo, kan deze kleiner weergegeven worden dan gewenst. Vaak komt dit door onnodige witruimte rondom het logo. Het logo wordt dan ook nog kleiner weergegeven op mobiel. Door de witruimte te verwijderen, wordt dit probleem verholpen.


Stap 1

Nadat je het logo hebt geüpload, klik je op het Bewerken icoon.Stap 2

De overtollige witruimte kan simpelweg verwijderd worden door de tool Bijsnijden te gebruiken. Verwijder hier de overtollige witruimte zo veel mogelijk. Let op: Het is voornamelijk belangrijk om het de witruimte aan de boven- en onderkant te verwijderen. Wanneer de witruimte alleen aan de zijkant wordt verwijderd, zal dit geen effect hebben. 


Stap 3

Klik na het bijsnijden op Toepassen en Opslaan.


Stap 4

Maak door middel van de Pijltjes het logo in de gewenste grootte. 2. Logo per design

Per design verschilt de weergave van het logo. Wanneer je kiest voor een design waarbij het logo in de menubalk komt te staan, adviseren wij om het logo horizontaal te maken voor optimale weergave. Het logo op de mobiele weergave wordt hier ook geoptimaliseerd. Hieronder staat een voorbeeld weergegeven om dit te verduidelijken:


Een logo waarbij de onderdelen boven elkaar staan:


 

Mobiele weergave:Een logo waarbij de onderdelen horizontaal naast elkaar staan:Mobiele weergave:3. Vermijden van dunne lijnen en goed kleurcontrast

Een logo met dunne lijnen en een dun lettertype is vaak lastig te zien online. Op mobiel zal dit zelfs nog slechter leesbaar zijn, omdat op mobiel het logo een stuk kleiner weergegeven wordt. Zorg er daarom voor dat je dikke lijnen en een duidelijk leesbaar lettertype gebruikt. Hierdoor valt het logo meer op. 


Voorbeeld: Dunne lijnenVoorbeeld: Dikke lijnenDoor de juiste kleurcontrasten te creëren, valt het logo ook meer op. Als de achtergrond van de website erg donker is, kan het logo juist een lichte kleur zijn. Zo creëer je meer contrast. 


Voorbeeld: Zonder kleurcontrastVoorbeeld: Met kleurcontrast4. Kwaliteit logo

Ons systeem optimaliseert automatisch afbeeldingen die geüpload worden voor het web. Hierdoor kan kwaliteitsverlies ontstaan. Het is daarom belangrijk om een logo te uploaden van zo hoog mogelijke kwaliteit. Wij adviseren om een logo in 'printkwaliteit' te uploaden. 


Een PNG-afbeelding is het beste om te gebruiken voor het logo. Hierbij krijgt het logo een transparante achtergrond en de kwaliteit van een PNG-afbeelding is het beste.


Dit zijn de vier tips om de weergave van het logo te optimaliseren. Het logo kan altijd nog veranderd worden. 


Veel succes gewenst bij het maken en het plaatsen van het logo!