Je eigen webshop met JouwWeb

Met JouwWeb heb je de mogelijkheid om op eenvoudige wijze je eigen professionele webshop op te starten. We helpen je graag op weg om de eerste stappen in de goede richting te zetten. Door middel van een aantal artikelen, worden alle basisprincipes voor het bouwen van een webshop via JouwWeb stapsgewijs uitgelegd.


We beginnen met het kiezen van een design, de uitleg van onze Editor en leren we je hoe je zelf pagina's kunt maken en toevoegen. 


Tip: Bekijk ook eens ons YouTube kanaal voor onze 'webshop starten'-video's.


Kies een design

Voordat je de webshop daadwerkelijk in gaat richten, begin je met het kiezen van een design dat bij je webshop past. Hoe je een design voor je website kan kiezen, lees je in dit artikel: kies designAlle designs van JouwWeb zijn vervolgens ook geheel naar wens aanpasbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren en tekstopmaak van een design wijzigen, zodat deze aan jouw wensen en stijl voldoet.


Ook hebben al onze designs een zogenaamd ‘responsive design’. Dit betekent dat de website zich aanpast naar de grootte van het scherm waarop deze bekeken wordt. Hierdoor zijn de webshops van JouwWeb geschikt voor alle apparaten (van computers tot smartphones).


Inhoud op je website plaatsen

Nadat je een design voor je webshop gekozen hebt, kom je in de Editor van JouwWeb terecht. Hier vind je alle elementen die je voor je website kan gebruiken. Om een element op je pagina te plaatsen, sleep je deze vanuit de linkerkant van het scherm naar de gewenste plek op de pagina. Vervolgens klik je het element op de pagina aan om deze te kunnen bewerken.


Meer informatie over de werking van de Editor en de indeling van een website, lees je in dit artikel: Editor van JouwWeb.


Eerste pagina’s aanmaken

Als je een webshop op wil bouwen, heb je waarschijnlijk ook meerdere pagina’s voor je producten nodig. Je kan bijvoorbeeld een pagina met de naam ‘Webshop’ toevoegen of de producten over verschillende pagina’s verdelen. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt, kun je dit opdelen in pagina’s als ‘Shirts’, ‘Broeken’, ‘Jassen’, etc.


De volgende stap is dan ook het toevoegen van nieuwe pagina’s om een categorie-indeling te maken. Als je pagina’s toe hebt gevoegd, kun je er ook voor kiezen om de volgorde van de pagina’s te wijzigen of een submenu te maken.