Het is mogelijk om verschillende BTW-tarieven in te stellen. Via het kopje Webshop en vervolgens BTW kun je meerdere BTW-tarieven instellen.


Stap 1

Schakel de optie BTW berekenen in.


Stap 2

Kies of je prijzen inclusief of exclusief BTW op je webshop wilt tonen.Stap 3

Standaard hebben we BTW Hoog (21%) al voor je toegevoegd. Je kunt ervoor kiezen om het BTW-tarief te bewerken, te verwijderen of om een nieuw tarief toe te voegen via + BTW-tarief toevoegen.Stap 4a

Als je een nieuw BTW-tarief toevoegt, voer dan de naam en het percentage in en klik op Opslaan.Stap 4b

Wanneer je voor minimaal €10.000 aan particulieren in andere EU-landen verkoopt via je webshop, dien je het lokale BTW-tarief te hanteren. Je kan dit instellen via Configureer per land/staat. Wil je meer informatie? Lees dan dit artikel


In het bovenste gedeelte voer je het standaard BTW tarief voor het product in. In het onderste gedeelte kan je de landen met een afwijkend BTW-tarief selecteren en het juiste tarief instellen. Je kan meerdere landen met verschillende tarieven toevoegen via + Land toevoegen.Vergeet niet op Opslaan te klikken. 


Het juiste tarief wordt bepaald op basis van het afleveradres. Uiteraard wordt de BTW niet gerekend wanneer er een geldig BTW nummer wordt ingevuld tijdens het bestellen. 


Stap 5

Via Webshop > producten kun je per product instellen welk BTW-tarief je wilt hanteren en dit vervolgens Opslaan.Wil je dat zakelijke klanten uit andere EU-landen 0% BTW betalen? Dat hebben wij geïmplementeerd middels de BTW-verleggingsregeling.


Lees meer over hoe de BTW bij producten wordt berekend en hoe de BTW over verzendkosten wordt berekend.