In dit artikel nemen we je mee in de Editor van JouwWeb. Met de Editor kun je aan de slag met het opbouwen van jouw eigen website. 


Maar voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt met het opbouwen van jouw eigen website, is het belangrijk om eerst de verschillende onderdelen waaruit een website is opgebouwd te leren kennen. Hieronder worden de verschillende onderdelen van een website kort toegelicht: 

  1. Titel/logo: hier komt het logo van je bedrijf of de naam van je website te staan.
  2. Menu: het menu van je website wordt hier weergegeven.
  3. Banner: de grote afbeelding bovenaan je pagina. Deze kan aangevuld worden met tekst zoals een titel, ondertitel of met een knop. Je kunt de banner per pagina aanpassen, aan- of uitzetten. 
  4. Content: hier komt de inhoud van je website te staan. Hier kun je alle elementen plaatsen die je wil. Denk bijvoorbeeld aan teksten, afbeeldingen, knoppen en formulieren.
  5. Footer: het onderste gedeelte van je website. Dit gedeelte wordt voornamelijk gebruikt om contactgegevens en social media knoppen in te plaatsen.In de Editor van JouwWeb vind je alle elementen die je voor je website kan gebruiken. Sleep gemakkelijk elementen vanuit de linkerkant van het scherm naar de gewenste plek op je pagina. Nadat je een element vanaf de linkerkant naar de pagina hebt gesleept, klik je het element aan om het te kunnen bewerken.Terwijl je de elementen naar je pagina sleept, is het slim om de blauwe lijn op je pagina in de gaten te houden. Deze geeft namelijk aan waar het element geplaatst wordt als je deze loslaat.Op deze manier heb je dus ook de mogelijkheid om elementen onder elkaar, links van een ander element of rechts van een ander element te plaatsen. Zo kun je als het ware kolommen op je website creëren.


 

Natuurlijk kun je een element ook weer verwijderen van je website. Beweeg met de muis over het element heen en je ziet een blauwe rand om het element heen verschijnen. Klik nu op het kruisje dat rechts boven bij het element verschijnt om deze te verwijderen.Links bovenin de Editor vind je nog vier iconen die goed van pas zullen komen.

  • Klik op het icoon helemaal links bovenin om de preview van je website bekijken
  • Het tandwiel geeft je de mogelijkheid om de instellingen van de huidige pagina te wijzigen
  • Klik op het mobieltje om de preview van de mobiele weergave van je website te bekijken
  • De Editor slaat alle wijzigingen direct op. Als je onzeker bent of iets is opgeslagen, kun je naar het groene vinkje kijken.


Wanneer je begint met het bouwen van je eigen website, is deze niet meteen gepubliceerd en nog niet voor bezoekers te vinden. Hoe je dit kan doen, wordt later uitgelegd.