Je kunt automatische betaalmogelijkheden configureren voor je webshop. Hiervoor kun je gebruikmaken van onze partner Mollie. Mollie is een betaalprovider waar je je gratis kan aanmelden. Onder andere de volgende betaalmogelijkheden worden ondersteund: iDeal, Overboeking, PayPal, Creditcard, Bancontact en Apple Pay. Een compleet overzicht vind je hier.


Het is ook mogelijk om een webshop te draaien zonder automatische betaalmethode. In dat geval kunnen klanten bestellingen plaatsen en kun je zelf instructies geven voor betaling. Bijvoorbeeld betaling bij aflevering of handmatige instructies om geld over te maken op je bankrekening. In dat geval kun je als webshop-beheerder zelf aangeven wanneer de betaling heeft plaatsgevonden.


Hieronder leggen we uit hoe je betaalmogelijkheden via Mollie kan activeren:


API keys: Onze oude koppeling werkt(e) met zogenaamde Live API keys. Met de nieuwe methode zijn die niet meer nodig en kun je simpelweg verbinden met Mollie via onderstaande stappen. Gebruik de oude methode met API keys.


Stap 1

Ga via de Editor naar Webshop. Hier vind je de optie Betaalmethoden


Stap 2

Je hebt nu de mogelijkheid om een koppeling te maken met Mollie. Klik op Verbinden met Mollie.Stap 3

Je wordt nu automatisch doorgestuurd naar de website van Mollie om een account aan te maken of een bestaand account te koppelen. Het kan enige tijd duren voordat je geaccepteerd wordt. 


Stap 4 

Vervolgens maak je een websiteprofiel aan binnen Mollie, en activeer de gewenste betaalmogelijkheden.


Let op: Voor het gebruiken van betaalmogelijkheden zoals iDeal is voor Nederlandse klanten een KvK-inschrijving en een zakelijke bankrekening vereist. Probeer Stripe als je al vóór KvK-inschrijving betalingen wil accepteren.


Stap 5

Vul extra informatie in om uitbetalingen mogelijk te maken en wacht tot je websiteprofiel is goedgekeurd.


Stap 6

Automatische betalingen zijn nu functioneel! Je kunt een testbestelling doen in je webshop. Als een bezoeker iets bestelt wordt de status automatisch op 'betaald' gezet als de betaling binnen Mollie is geregistreerd.