Stap 1

Ga naar de Editor.


Stap 2

Sleep het element Reacties naar je pagina.


Stap 3

Klik op het Reactie-element op je website om de werkbalk op te roepen. 



Stap 4

Stel het bevestigingsbericht in dat bezoekers te zien krijgen nadat ze een reactie achter hebben gelaten.



Stap 5

Gebruik het tandwiel om overige instellingen te wijzigen.

  • Formulier: bepaal de positie van het reactie formulier. Bovenaan of Onderaan.
  • Reacties/pagina: stel in hoeveel reacties per pagina getoond moeten worden. 
  • E-mail bij reactie: als je deze optie inschakelt dan ontvang jij als beheerder van een website een mail bij iedere nieuwe reactie.
  • Reacties vooraf keuren: vooral handig om ongewenste reacties te blokkeren. Als je deze optie inschakelt, dan is een reactie pas zichtbaar op de website als jij deze goedkeurt.
  • Reageren op reacties: hiermee kun jij als beheerder reageren op berichten. Dit is vooral makkelijk om eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden.



Stap 6

Om reacties goed te keuren, te verwijderen, of te reageren, open jouw website in een nieuw tabblad. Zorg er wel voor dat je ingelogd bent op JouwWeb. Alleen dan zie je deze opties!



 Tip: Bezoekers moeten hun e-mailadres invullen bij het achterlaten van een reactie. Dit e-mailadres is alleen voor jou als beheerder zichtbaar. Andere bezoekers van je website krijgen dit dus niet te zien.


Wil je dat bezoekers hun bericht insturen naar jouw mailbox i.p.v. dat deze zichtbaar is op de website? Gebruik dan ons Formulier-element als contactformulier.