Bied nieuws aan voor je bezoekers of gebruik dit element om te bloggen.


Stap 1

Ga naar de EditorStap 2

Sleep het Nieuws-element van de linkerkant naar je pagina.


Het Nieuws-element werkt met een algemene 'bank' aan nieuwsberichten waar je steeds naartoe kan verwijzen met een of meerdere nieuws-elementen. Als je een Nieuws-element dus verwijdert is je bank met nieuwsberichten niet verloren. Je kan ze later dus opnieuw tonen met een opnieuw geplaatst Nieuws-element


Het Nieuws-element werkt dus anders dan de meeste JouwWeb-elementen.


Stap 3

Deze bank kan je aanvullen met nieuwsberichten door op Nieuws beheren te klikken in de werkbalk.Stap 4

Klik op Bericht toevoegen om je nieuwsbank aan te vullen.


Je reeds gemaakte nieuwsberichten kan je bewerken, verwijderen of bekijken met de drie symbolen rechts van ieder bericht.

Stap 5

Om meerdere categorieën te maken moet je een extra Nieuws-element plaatsen. Daarna kan je op Kies een andere categorie klikken bij het nieuws-beheer. Ieder Nieuws-element kan namelijk maximaal één categorie weergeven. 


Stap 6

Met het Nieuws-element kan je op verschillende manieren naar de artikelen van die 'nieuwsbank' verwijzen. Je kan dus op meerdere plekken op je website een Nieuws-element plaatsen. Bijvoorbeeld op de homepage en op een archiefpagina.


Stap 7

De presentatie van ieder nieuws-element kan je met de werkbalk veranderen.Maak op je website bijvoorbeeld een speciale blog-pagina die als totaaloverzicht of archief dient. Dat kan er zo uit zien:Op je homepage kan je dan ook een Nieuws-element plaatsen, maar dan stel je bijvoorbeeld in dat alleen de 3 meest recente berichten getoond worden, en daarvan alleen maar de headlines.  


Dat ziet er dan zo uit: