Maak een eigen blog, en start met het delen van mooie verhalen of niches uit jouw branche.

Tip: Bekijk ook eens ons YouTube kanaal voor onze 'beginnen met bloggen'-video's.

Blog opstarten

Stap 1

Ga naar de Editor

Stap 2

Sleep het Blog-element van de linkerkant naar je pagina.

Stap 3a

Als je voor het eerst een Blog-element aanmaakt hebben we alvast een categorie voor je aangemaakt met twee voorbeeldberichten.

Stap 3b

Heb je al een blog op je website? Dan zul je eerst een (bestaande of nieuwe) categorie moeten selecteren.

Stap 4

Klik op + Bericht om een nieuw Blog-bericht toe te voegen.

Stap 5

Als eerste voeg je natuurlijk een titel aan het blogbericht toe.

Vervolgens kun je onder Extra instellingen nog wat zaken instellen:

• Publicatiedatum: plan een datum in waarop het bericht gepubliceerd wordt of sla het bericht nog even op als concept.
  • Reacties toestaan: geef bezoekers eventueel de mogelijkheid om een reactie te plaatsen onder je blogbericht.
  • Zichtbaar in Google: als je niet wil dat jouw bericht gevonden wordt door zoekmachines, dan schakel je deze optie uit. Is deze optie ingeschakeld? Dan wordt jouw bericht opgenomen in de zoekresultaten van zowel de interne zoekfunctie als in zoekmachines.
  • Pagina titel: deze titel wordt getoond in zoekmachines.

Klik daarna op Toevoegen.

Stap 6

Vul je Blog-bericht naar wens met elementen zoals je gewend bent in de Editor. Je kunt dus o.a. teksten, afbeeldingen, foto-albums en video's in je blogberichten plaatsen.

Tip: Als je een afbeelding in het blogbericht toevoegt, dan komt deze als voorvertoning in het Blog-element te staan.

Stap 7

Als je terug gaat naar het Blog-element kun je de Weergave wijzigen. Kies tussen Headlines, Paragraaf of Raster. Als je kiest voor een weergave met afbeelding, dan wordt automatisch de eerste afbeelding uit je blogbericht geselecteerd.

Tip: stel in hoeveel blogberichten op één pagina getoond moeten worden. Als je het Blog-element op je website aanklikt, kies dan vervolgens in de grijze werkbalk voor Instellingen en wijzig de optie Aantal berichten.

Stap 8

Klik op Blog beheren om blogberichten te bewerken, instellingen te wijzigen, berichten te dupliceren of te verwijderen.

Tip: wil je graag een bepaalde stijl voor al je blogberichten hanteren? Dupliceer je bericht dan, zodat je alleen de inhoud nog maar aan hoeft te passen.

Tip: geef berichten gemakkelijk in meerdere categorieën weer door het bericht te dupliceren.

Reageren op reacties

Je kan instellen dat bezoekers kunnen reageren op blogberichten. Als je een reactie hebt ontvangen waarin iemand een vraag stelt, dan kun jij als beheerder reageren op dit bericht.

Bekijk de reactie via de Website en klik op het Reageren icoon bij het bericht.

Extra optie: SEO-instellingen

Als je het Blog-element op je website aanklikt en in de werkbalk voor Blog beheren kiest dan zie je bij iedere blog een aantal knoppen staan (zoals op de afbeelding hierboven te zien is). Klik op de instellingen knop (met het tandwiel icoon) en voeg een Titel en Omschrijving per blog toe.

Hier kun je ook aangeven of het bericht zichtbaar moet zijn in Google. Dit geldt ook meteen voor de interne zoekfunctie van je website. Als je deze optie dus uitschakelt dan zal het bericht niet gevonden worden via zoekmachines en ook niet via de zoekfunctie op je website.

Je krijgt ook meteen een voorbeeld te zien van hoe dit in de zoekresultaten van Google getoond wordt.

Tip: overzicht van alle blogberichten

Als je meerdere blog categorieën gebruikt kun je kiezen voor een weergave waarbij je de berichten van alle categorieën ziet. Zo kun je bijvoorbeeld op je homepagina gemakkelijk een overzicht van al je blogberichten weergeven. Plaats hiervoor een nieuw Blog-element op je website, klik op Categorie selecteren en kies hier vervolgens voor de optie Alle berichten.

Tip: Ga naar onze blog om meer te lezen over het maken van een eigen website: 10 Ideeën voor een eigen website