Ga naar de pagina Mijn sites, bijvoorbeeld door op het Jouwweb-logo te klikken.

Stap 2

Klik op Statistieken.

Basisstatistieken

• Bezoekers: Dit is het aantal bezoekers dat jouw website heeft bezocht.
  • Pageviews: Hier kan je zien op hoeveel pagina's je bezoekers klikken voordat ze je website weer verlaten.
  • PV / bez: Dit is het aantal pagina's dat een bezoeker gemiddeld bezoekt op die dag.

Uitgebreide statistieken

Deze onderdelen kan je met een Pro- en Business-pakket bekijken om alle benodigde informatie te krijgen over je bezoekers.

Informatie over je bezoekers is belangrijk om je website makkelijk te laten groeien. Je weet dan precies hoe jouw bezoekers bediend willen worden.
  • Bezoekers: Dit is het aantal bezoekers dat jouw website heeft bezocht.
  • Pageviews: Hier kan je zien op hoeveel pagina's je bezoekers klikken voordat ze je website weer verlaten.
  • Geografische herkomst: Je website slaat het IP-adres op van iedere bezoeker. Daar wordt de locatie van afgeleid. Je kan dus zien uit welke landen en steden je bezoekers komen. Klik op een land om te zien uit welke steden je bezoekers komen.
  • Pagina's: Lees hier af hoe vaak je pagina's bekeken worden. De slash verwijst naar je homepage.
  • Apparaten: Lees precies af met welk apparaat bezoekers je website bezocht hebben.
  • Verkeersbronnen: Bekijk hier hoe je bezoekers bij jou terecht zijn gekomen. Dit kunnen websites zijn die naar jou linken, zoekmachines of misschien bereiken de meeste bezoekers je via de adresbalk.