Om een mailinglijst aan te leggen kun je gebruik maken van het Formulier-element. Je kunt de inzendingen exporteren naar een .csv bestand en vervolgens importeren in een mailprogramma zoals Mailchimp. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je dit in kunt stellen. Mailen met een eigen e-mail domeinnaam is zeer aan te raden.

Stap 1

Voeg een Formulier-element toe waarmee mensen hun e-mailadres kunnen invullen. Om te voldoen aan privacy-wetgeving is het verstandig om een verplichte checkbox toe te voegen.

Stel het formulier zo in dat er alleen een E-mail en een Checkbox staat. Bij de checkbox vul je 'Nieuwsbrief' als Naam in en bij Opties gebruik je 'Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen'. Als alles goed is ingesteld klik je op Opslaan.

Stap 2

Klik in de editor op de Verzenden knop om de tekst in dit vak aan te passen. Hier typ je 'Inschrijven'. Het formulier ziet er dan zo uit:

Stap 3

Exporteer de formulier-inzendingen naar een .csv bestand met behulp van het volgende artikel: Hoe kan ik formulier-inzendingen exporteren en openen in Excel?

Het .csv bestand kun je ook importeren in je favoriete mailprogramma.