JouwWeb biedt je de mogelijkheid aan om mailboxen aan te maken voor de domeinnamen die je via JouwWeb hebt geregistreerd. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een externe e-mailprovider te gebruiken. Wij zorgen er middels DNS-records voor dat alle e-mails voor je domeinnaam terecht komen bij de externe provider.

Office 365 van Microsoft biedt een uitgebreid pakket van online software voor bedrijven, waarbij e-mail via Exchange is inbegrepen.

Wij leggen uit hoe je de DNS-settings van jouw domeinnaam zelf gereed kan maken voor gebruik van Office 365

Domein toevoegen en verifiëren bij Office 365

Allereerst zorg je dat je bent aangemeld in bij het beheerpaneel van Office 365 via de website van Office . Dit is ook de website waar je als nieuwe klant een abonnement bij Microsoft kan afsluiten.

Stap 1

Log in op het beheerpaneel van Office 365 en klik op Domein toevoegen.  Vul je domeinnaam in.

Stap 2

Je dient te bewijzen dat je eigenaar bent van jouw domeinnaam. Kies voor verfificatie middels een TXT-record toevoegen en klik op volgende

Stap 3

Je krijgt nu een verificatierecord te zien in de vorm van (bijvoorbeeld) MS=ms12345678 , kopieer deze code voor Stap 6!

Stap 4

Ga terug naar JouwWeb en kies voor de pagina Mijn Abonnement en vervolgens voor E-mailadres aanmaken. Je bent nu op de E-mailadressen pagina

Stap 5

Aan de rechterkant zie je het balkje Externe e-mailprovider en daar kies je voor E-mailprovider veranderen

Stap 6

Op deze pagina selecteer je Microsoft Office 365  en plak je de code uit stap 3. Vervolgens klik je op Opslaan.  Jouw domein verwijst nu naar de mailservers van Microsoft én je domeinnaam kan geverifieerd worden.

Stap 7

Ga terug naar Office 365. Klik op de knop Controleren. De domeinnaam wordt nu geverifieerd.

Stap 8
Geef aan welke onderdelen van Office 365 je voor de domeinnaam wilt inschakelen en klik op Volgende

Stap 9
Klik nu op Sluiten om de domeinnaamconfiguratie bij Microsoft af te ronden.

Gefeliciteerd! Jouw website draait nog steeds op JouwWeb, maar jouw e-mail loopt nu via Office 365 van Microsoft.

Wil je gebruikmaken van een andere externe mailprovider, dan kunnen wij dat voor je instellen. Neem contact op met onze helpdesk.