Je kan JouwWeb gebruiken om bezoekers te laten betalen voor het downloaden van een bestand, of toegang tot een geheime pagina. Deze functie is ook handig voor donaties.

Het enige wat je hoeft te doen is een betaallink maken, welke je toe kan voegen aan je website via een button. Als een klant de betaling afrondt via de link, dan wordt er automatisch een download aangeboden of naar een specifieke pagina verwezen.

Digitale producten verkopen via Plink (van Mollie)

Stap 1

Open de Editor en versleep het Button-element naar de gewenste plek op de pagina.

Stap 2

Meld je aan bij Plink (met een Mollie account). Mollie is onze aanbevolen betaalprovider.

Stap 3

Klik op de Maak betaallink knop en selecteer Herbruikbare betaallink.

Stap 4

Voeg een korte beschijving, het bedrag en de vervaldatum toe.

Stap 5

Nu kun je instellen wat er moet gebeuren zodra te betaling succesvol is afgerond:

• Bied een download aan en upload de bestanden die je wil verkopen
  • Verwijs door naar je website en voeg de link van een verborgen pagina in

Op de volgende pagina klik je op Kopiëren bij de betaallink.

Stap 6

Ga terug naar de Editor van JouwWeb, klik op het Button-element wat je eerder toe hebt gevoegd en klik op Link instellen. Kies vervolgens voor Webpagina, plak de gekopieerde betaallink en sla dit op.

Digitale producten verkopen via Stripe

Stap 1

Open de Editor en versleep het Button-element naar de gewenste plek op de pagina.

Stap 2

Stripe is een alternatieve betaalprovider die JouwWeb aanbiedt.

Log in bij je Stripe account. Vanuit je Stripe dashboard klik je op Producten en dan Betaallinks.

Stap 3

Op de betaallinks pagina kies je vervolgens voor Betaallink maken.

Stap 4

Voer bij Product een naam in voor het digitale product wat je wil verkopen. Selecteer ook de opties waar je eventueel gebruik van wil maken:

• Actiecodes toestaan
  • Laat klanten het aantal aanpassen
  • Vraag om het adres van de klant

Stap 5

Bij de volgende stap voeg je een korte omschrijving, prijs en afbeelding voor het product toe.

Stap 6

Klik op Product toevoegen om te zien hoe jouw product eruit komt te zien. Je kan eventueel nog voor Branding-instellingen kiezen om de kleuren van jouw website te gebruiken en het product dus meer in jouw stijl weer te geven.

Stap 7

Ben je tevreden? Klik dan op Link maken.

Op de pagina van de betaallink, klik je op de paarse knop naast de productlink om deze te kopiëren.

Stap 8

Ga terug naar de Editor van JouwWeb, klik op het Button-element dat je eerder toe hebt gevoegd en klik op Link instellen. Kies vervolgens voor Webpagina, plak de gekopieerde betaallink en sla dit op.

Tip: Als je dit gebruikt in combinatie met onze Webshop-functionaliteit, dan kun je ervoor kiezen om de standaard bestelknop uit te schakelen via Webshop > Instellingen > Geavanceerd.