Middels Google verificatie kun je eigendom van een website verifiëren. Wanneer je eigendom van een website bij Google verifieert, krijg je toegang tot de Google zoekstatistieken. Met de zoekstatistieken kun je het verkeer op je website in de gaten houden. Daarnaast kun je met de Google dienst (Search Console) je website beter vindbaar maken. Doorloop de onderstaande stappen om je website te verifiëren.

Stap 1

Log in met een Google account bij de google Search Console.

Stap 2

Type de URL van je website in het tekstveld en klik vervolgens op een property toevoegen.

Stap 3

Kies onder alternatieve methoden voor de HTML-tag optie. Kopieer vervolgens de meta tag (code) die verschijnt.

Stap 4

Open nu de JouwWeb website-instellingen en kies voor geavanceerd. Plak de gekopieerde meta tag in het HTML in HEAD-tag tekstveld en bevestig door op opslaan te klikken.

Stap 5

Om de verificatie te voltooien klik op verifiëren op de Search Console pagina.

Stap 6

Wanneer de website geverifieerd is wordt het onderstaande bericht weergegeven. Klik op Continue om naar het Search Console dashboard te navigeren.