Voordat je aan de slag gaat met het opbouwen van je website, is het belangrijk om te weten wat de verschillende onderdelen van een website zijn. Dit zijn de verschillende onderdelen van een website:

1. Titel/logo: hier komt het logo van je bedrijf of de naam van je website te staan.
  2. Menu: het menu van je website wordt hier weergegeven.
  3. Banner: de grote afbeelding bovenaan je pagina. Deze kan aangevuld worden met tekst en kun je per pagina aan- of uitzetten.
  4. Content: hier komt de inhoud van je website te staan. Hier kun je alle elementen plaatsen die je wil. Denk bijvoorbeeld een teksten, afbeeldingen en formulieren.
  5. Footer: het onderste gedeelte van je website. Dit gedeelte wordt voornamelijk gebruikt om contactgegevens en social media knoppen in te plaatsen.

In de Editor van JouwWeb vind je alle elementen die je voor je website kan gebruiken. Sleep gemakkelijk elementen vanuit de linkerkant van het scherm naar de gewenste plek op je pagina. Nadat je een elementen van de linkerkant naar de pagina hebt gesleept, klik je het element aan om het te kunnen bewerken.

Terwijl je de elementen naar je pagina sleept, is het slim om de blauwe lijn op je pagina in de gaten te houden. Deze geeft namelijk aan waar het element geplaatst wordt als je deze loslaat.

Op deze manier heb je dus ook de mogelijkheid om elementen onder elkaar, links van een ander element of rechts van een ander element te plaatsen. Zo kun je als het ware kolommen op je website creëren.

Natuurlijk kun je een element ook weer verwijderen van je website. Beweeg met de muis over het element heen en je ziet een blauwe rand om het element heen verschijnen. Klik nu op het kruisje dat rechts boven bij het element verschijnt om deze te verwijderen.

Links onderin de Editor vind je nog vier iconen die goed van pas zullen komen.

• Klik op het icoon helemaal links onderin om de preview van je website bekijken
  • Het tandwiel geeft je de mogelijkheid om de instellingen van de huidige pagina te wijzigen
  • Klik op het mobieltje om de preview van de mobiele weergave van je website te bekijken
  • De Editor slaat alle wijzigingen vrijwel direct op. Als je onzeker bent of iets is opgeslagen, kun je naar het groene vinkje kijken.

Wanneer je begint met het bouwen van je eigen website, is deze niet meteen gepubliceerd en nog niet voor bezoekers te vinden. Hoe je dit kan doen, wordt later uitgelegd.