Nadat je als Pro-gebruiker een e-mailbox hebt aangemaakt, kun je deze configureren op een Android toestel (mobiel of tablet). In dit voorbeeld is de app Gmail gebruikt, als je een andere app zoals Android E-mail gebruikt dan zullen de stappen misschien iets anders zijn, maar wel met dezelfde configuratie.

Zorg vooraf dat je de mailbox hebt aangemaakt via de Pro-pakket pagina op JouwWeb.

Stap 1

Open Gmail en klik in het menu op Instellingen en vervolgens op Account toevoegen

Stap 2
In het volgende scherm kies je voor de optie Persoonlijk (IMAP/POP) en druk op Volgende >

Stap 3
Vul vervolgens het E-mailadres in dat je wil toevoegen en druk op Volgende >

Stap 4
Kies bij de volgende stap voor Persoonlijk (IMAP) en druk op Volgende >

Stap 5
Vul vervolgens het Wachtwoord van het E-mailadres in zoals je hebt opgegeven bij het aanmaken van de mailbox op JouwWeb en druk op Volgende >

Stap 6
Bij de volgende stap Instellingen voor inkomende server zullen de meeste gegevens al ingevuld zijn, maar de volgende zaken moet je wellicht zelf aanpassen:
  • Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres (bijv. youri@jouwdomein.nl)
  • De server is mail.jouwweb.nl
  • Kies voor beveiligingstype STARTTLS of SSL/TLS (ook soms SSL genoemd)

Wanneer alles klopt druk je op Volgende >

Stap 7
Bij de volgende stap Instellingen voor uitgaande server worden wederom de meeste dingen al voor je ingevuld, maar de volgende zaken moet je wellicht zelf aanpassen:
  • Gebruikersnaam is het volledige e-mailadres (bijv. youri@jouwdomein.nl)
  • SMTP-server is mail.jouwweb.nl
  • Kies voor beveiligingstype STARTTLS

Wanneer alles klopt druk je op Volgende >

Let op: bij sommige Android versies dien je te kiezen voor TLS en poort 587

Stap 8

Doorloop het volgende scherm om bepaalde voorkeuren in te stellen en geef je account een naam in de daaropvolgende stap.

Wanneer alles gelukt is dan kun je nu direct mail ontvangen en versturen via je mobiele telefoon of tablet.