Het kan zijn dat onze helpdesk je vraagt om een schermafbeelding van iets op je computer te maken. Dit is een ideale manier voor ons om over je schouder mee te kijken, en je te helpen.

Hier de stappen hoe je dit doet:

Windows

In Windows kun je op PrintScreen drukken en plakken in een Word-document of rechtstreeks plakken in je eigen e-mailprogramma (zoals Gmail of Outlook).

Mac OSX

In Mac OSX kun je de toetsencombinatie "[shift ⇧] + [command ⌘] + 3" gebruiken. Het gemaakte screenshot wordt automatisch opgeslagen op je bureaublad en kun je herkennen aan de naam "Schermafbeelding 2015-10-05 om 08.45.00.png".

Lukt het niet?

Uitgebreidere instructies voor het maken van een screenshot vind je hier.