Misschien werk jij in je webshop wel met voorraden. In dit artikel leggen we uit hoe je de voorraad van je producten kunt aanpassen.

Stap 1

Ga via de Editor naar Webshop en vervolgens naar Producten.

Stap 2

Selecteer het product waarvan je de voorraad wilt bewerken.

Er opent zich nu een groter scherm waar je het product kan bewerken. Hierbij kan ook de voorraad aangepast worden.

• Onbeperkt: Als het artikel onbeperkt leverbaar is kun je deze knop aanklikken.
  • Beperkte voorraad: Vul hier het aantal producten in wat je op voorraad hebt. Het aantal wordt automatisch bijgewerkt.

Wil je van meerdere producten de voorraad wissen, dan kan je dat in een keer doen. Selecteer alle producten waarvan je de voorraad op 0 wil zetten door middel van het selectievakje voor het product. Klik na het selecteren op Voorraad wissen.

Tip: Wanneer je klant de laatste producten in hun winkelwagen doen verandert de 'In winkelwagen'-knop naar 'Uitverkocht'. Zij krijgen echter ook een melding bij het product te zien dat zij degene zijn die de laatste producten in hun winkelwagen hebben zitten om verwarring te voorkomen.

Tip: Je kunt je klanten een e-mailadres laten toevoegen, zodat zij een mail krijgen wanneer het product weer op voorraad is. Dit kunt je instellen via de Geavanceerde instellingen in je Webshop-instellingen

Lees ook: Voeg gepersonaliseerde productlabels toe aan producten.