Je kunt automatische betaalmogelijkheden configureren voor je webshop. Hiervoor kun je gebruikmaken van onze partner Mollie. Mollie is een betaalprovider waar je je gratis kan aanmelden. Onder andere de volgende betaalmogelijkheden worden ondersteund: iDEAL, Overboeking, PayPal, Creditcard, Mistercash en Bitcoin. Een compleet overzicht vind je hier.

Het is ook mogelijk om een webshop te draaien zonder automatische betaalmethode. In dat geval kunnen klanten bestellingen plaatsen en kun je zelf instructies geven voor betaling. Bijvoorbeeld betaling bij aflevering of handmatige instructies om geld over te maken op je bankrekening. In dat geval kun je als webshop-beheerder zelf aangeven wanneer de betaling heeft plaatsgevonden.

Hieronder leggen we uit hoe je betaalmogelijkheden via Mollie kan activeren:

Stap 1

Maak een account aan bij Mollie. Het kan enige tijd duren voordat je geaccepteerd wordt. Voor het gebruiken van betaalmogelijkheden zoals iDEAL is een kvk-inschrijving vereist.

Stap 2

Vervolgens maak je een websiteprofiel aan binnen Mollie, en activeer de gewenste betaalmogelijkheden. Deze aanvragen zullen eerst geaccepteerd moeten worden door Mollie.

Stap 3

Ga nu op JouwWeb naar Webshop -> Instellingen -> Betalingen en vink Activeer Mollie aan. Je kunt nu de LIVE API-key van het websiteprofiel van Mollie invullen op JouwWeb. Hiermee wordt de betaalmethode geactiveerd.

Stap 4

Automatische betalingen zijn nu functioneel! Je kunt een testbestelling doen in je Webshop. Als een gebruiker iets bestelt wordt de status automatisch op 'betaald' gezet als de betaling binnen Mollie is geregistreerd.