Let op: Outlook Online wordt niet meer ondersteund!
Wij adviseren daarom een ander programma te gebruiken. Bijvoorbeeld: Outlook als je een Office pakket hebt, Gmail of Mozilla Thunderbird.

 Let op: dit artikel is alleen geldig voor de online versie van Outlook.com. Voor de Windows-software, zie het artikel met instructies voor  Outlook voor Windows (software).



 Let op: Vanaf augutus 2024 verdwijnt de huidige Mail- en Agenda app! Wie de Mail- en Agenda-app gebruikt, kan komende tijd een geel balkje met een melding bovenin beeld zien staan. In de melding staat dat Outlook de app zal vervangen. Klik in de melding op Het nieuwe Outlook uitproberen om alvast te zien hoe de nieuwe Outlook-app eruitziet.


Wij bieden geen ondersteuning meer op het instellen via Outlook Online.


Je kunt je e-mail pas instellen nadat je domeinnaam-registratie is voltooid en je een e-mailbox hebt aangemaakt.


Hieronder wordt uitgelegd hoe je e-mail instelt in Outlook online (voorheen genaamd Hotmail of Live mail) Zie ook de instructies voor andere e-mailprogramma's


Stap 1 
Klik op het tandwiel rechts boven in de hoek.



Stap 2

Zoek naar Verbonden accounts en klik op deze link.


Stap 3

Kies vervolgens voor Andere e-mailaccounts.



Stap 4

Vul het volgende scherm in met jouw e-mailadres en wachtwoord en vink aan dat je handmatig de instellingen wil instellen.


Welke van de twee keuze's waar de geïmporteerde e-mails moeten worden opgeslagen je kiest, kun je zelf bepalen. Beide werken; en het is een keuze van smaak wat je handiger vindt.



 Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.


Stap 5

Vul de volgende pagina als volgt:



 Let op: De inkomende (IMAP-)server en uitgaande (SMTP-)server moeten ingesteld worden op mail.jouwweb.nl, dus niet met jouw domeinnaam!


Stap 6

Hierna klik je op Ok en is je mail geconfigureerd! 


Je mail wordt nu opgehaald door Outlook en je kunt mail verzenden via je JouwWeb e-mailadres.