Let op: Microsoft biedt geen ondersteuning meer voor Windows Live Mail. Wij adviseren ook een ander programma te gebruiken. Denk aan: Windows 10 Mail als je Windows 10 hebt, Outlook als je een Office pakket hebt of Mozilla Thunderbird.

Nadat je als Pro-gebruiker een e-mailbox hebt aangemaakt, kun je deze configureren in Windows Live Mail.

Stap 1

Open Windows Live Mail.

Stap 2

Kies voor E-mailaccount toevoegen in het linker menu.

Stap 3

Er opent zich nu een scherm. Vul in het eerste scherm je e-mailadres en wachtwoord in. Zorg ook dat een vinkje zet bij Serverinstellingen voor e-mailacount handmatig configureren. En klik op Volgende.

Stap 4

In het tweede scherm vul je de mail servers in. Deze zijn mail.jouwweb.nl. Je kunt hier alle opties aanvinken. Bij aanmeldings-ID moet je je e-mailadres invullen:

Wanneer alles gelukt is dan kun je direct mail ontvangen en versturen.