Je kunt je e-mail pas instellen nadat je domeinnaamregistratie is voltooid en je een e-mailbox hebt aangemaakt.

Hieronder staat uitgelegd hoe je e-mail instelt in Mozilla Thunderbird. Zie ook de instructies voor andere e-mailprogramma's.

Gelukkig kan Thunderbird e-mailboxen van JouwWeb automatisch instellen! Je hoeft alleen te vertellen wat je e-mailadres is en welk wachtwoord daarbij hoort. Dat kan middels het onderstaande scherm:

Kies dan voor het configureren via IMAP of POP3 en klik op Gereed.

Merk op: Het te gebruiken wachtwoord is het wachtwoord dat je specifiek hebt gekozen voor je mailbox en dus anders dan het wachtwoord waarmee je inlogt op JouwWeb zelf.  Mocht je deze vergeten zijn, dan kun je het wachtwoord van je mailbox wijzigen.